פותח במסגרת 'קליידוסקופ' - תכנית הכשרה לאמנים בתיאטרון הקרון
קרן חולמת להיות אמנית מפורסמת, ולכן היא הביאה איתה להצגה את האוצרות המופלאים ביותר שמצאה בבית: מספריים, עיפרון, כן ציור, גרבי המזל שלה, השעון העתיק, ספל התה ומטאטא (כי היא מאוד בלגניסטית). אה! וגם את נעל שמאל! יחד איתם היא תציג את ההצגה המופלאה ביותר בעולם!
אך מה יהיה אם ההצגה תכשל? אם המספריים ישברו? המטאטא ילכלך? הגרב תאבד וספל התה יישפך? כיצד קרן תתמודד עם הכישלון?
ליצנות, מחול, ציור, תיאטרון חפצים ענקיים ומה לא, בסיפור על הצלחה קטנה וכישלון גדול!
מן הביקורת
"ההצגה "ספל, נייר ומספריים" שיצרה ומבצעת קרן כץ, מגיעה למחוזות הפיוטיים ביותר בתיאטרון, כשהוא במיטבו. כץ היא מאיירת ואמנית קומיקס, ובהצגתה הראשונה היא מתגלה גם כפרפורמרית מקסימה, כובשת לב, מלאת הומור ובעלת יכולת תנועתית נהדרת. זו הצגה שתדבר גם לכל מבוגר, שכן נדמה שבגרעין שלה היא עוסקת באדם המחפש משמעות בדברים שהוא עושה בחייו.
ההומור הפיזי, יחד עם המודעות הרגשית העמוקה, יוצרת שפה בימתית עשירה, בעלת עומק ושלמות, שבה אובייקטים מקבלים חיים, משנים גודל, צורה ומשמעות. בעיני המבוגרים נפרש פה סיפור על חיפוש משמעות ביצירה, וחיפוש משמעות גם בבנאליות של היום יום. לטעמי, האיכויות הללו יעברו גם לצופים הצעירים, אך באופן ישיר יותר — הם קודם כל ייחשפו לסיפור מצחיק מאין כמותו שדרכו גם אפשר להבין ולהזדהות עם נפש האמן ונפש האדם בכלל.
ההצגה מראה כיצד דווקא דרך ומתוך הכשלונות, כביכול, יכולים להיווצר הרעיונות היפים ביותר. המילוליות בהצגה נהדרת, כך גם התנועה והרעיונות המבריקים — כולם משלבים אמצעי תיאטרון רבים." ננו שבתאי, הארץ
----------------------------
"תשכחו מילדים ורוצו לבד לצפות ב 'ספל נייר ומספריים' של קרן כץ. לראות את קרן מחופשת לתיון משומש היה שיא של קסם, רגש וחיוך אשר נכחו לאורך כל זמן ההצגה." חנוך פיבן
יצירתה של קרן כץ
בימוי: לושה גבריאלוב
משחק: קרן כץ
מוסיקה ועיצוב פסקול: שרון גבאי
עיצוב תפאורה ואביזרים: אבינועם שטרנהיים, נועם (נומה) לוינסון, לושה גבריאלוב, אברהם כהן
עיצוב תלבושות וטקסטיל: סופיה טרוטוש
ליווי תנועתי: אביב הורוביץ
מילות שיר: ערן הדס
עיצוב תאורה: דניאל יהודה ספקטור
הפקה: תיאטרון הקרון
צילום: כפיר בולוטין
מפרט טכני
משטח מופע/במה: רוחב 7, גובה -3 מינימום, עומק במה 7(כולל שטח אחורי הפרגוד)
רצפה חלקה (לא שטיח, ואם משטח עץ - שיהיה חלק וניתן יהיה לרקוד עליו יחפים). זמן הקמה: 4 שעות מינימום
זמן פירוק: כ-שעתיים
החשכה: מלאה רצוי אך לא חובה
פריקה: צמודה
חניה: חובה
נקודת חשמל: 2 נקודות מיני
סטודיו גלם ונעם רובינשטיין, תיאטרון דוואי, אדר גולדפרב, ישראל ארלנגר, ינאי פרי, שירי נחום